Будинок мами

Підписано меморандум про співпрацю з пологовим будинком №6 «Лівобережний»: Нові можливості для матерів з новонародженим

12.09.2024 відбулася важлива подія — підписання меморандуму про співпрацю між Громадською організацією «Будинок мами» та Київським міським пологовим будинком №6 «Лівобережний», який відкриває нові можливості для допомоги вагітним жінкам та матерям з новонародженими задля профілактики соціального сирітства.

Цей меморандум передбачає реалізацію комплексних заходів підтримки вагітних жінок та матерів з новонародженими, які опинилися у складних життєвих обставинах. Спільними зусиллями ми прагнемо запобігти ситуаціям, коли жінки змушені відмовлятися від своїх новонароджених дітей через соціальні чи економічні проблеми. Особлива увага буде приділена жінкам, що перебувають у зоні ризику, — молодим матерям, одиноким жінкам, або тим, хто не має належної підтримки від родини.

closeup two hands holding each other white background love support romantic1500

Метою нашої співпраці є створення умов, за яких кожна мама зможе отримати не тільки медичну допомогу, але й соціальну, юридичну та психологічну підтримку. Така допомога сприятиме зменшенню випадків соціального сирітства та допоможе матерям залишатися зі своїми дітьми, навіть у складних життєвих обставинах.

«Наша основна мета — допомогти матерям відчувати впевненість у своїй здатності виховати дитину та уникнути ситуацій, що можуть призвести до відмови від дитини» — зазначила Тетяна Петренко, керівник пологового будинку.

Тетяна Тененіка, акцентувала на важливості соціальної відповідальності та підтримці таких ініціатив: «Наша спільна робота дозволить знизити рівень соціального сирітства та покращити умови для вагітних жінок та матерів, які потребують додаткової допомоги».

Підписання меморандуму — це лише перший крок на шляху до реалізації спільних програм, спрямованих на захист материнства та дитинства.

«Будинок мами» є ресурсним центром створеним для тимчасового проживання вагітних жінок та жінок з дітьми від 0 до 3 років, що опинилися в складних життєвих обставинах та надає:

  1. Безкоштовне харчування та проживання з дитиною в комфортних умовах
  2. Забезпечення дитини всім необхідним
  3. Підтримку в організації отримання медичної допомоги
  4. Юридичний супровід
  5. Психологічну допомогу
  6. Соціальну адаптацію
  7. Допомогу в отриманні професії
  8. Розуміння та підтримку

Наша команда об’єднана єдиною ціллю — комплексно надавати моральну, психологічну, юридичну, матеріальну підтримку у вигляді забезпечення безкоштовним проживанням, харчуванням, медикаментами, одягом тощо. Окрім цього, ми сприяємо здобуттю освіти, фаху, навчанню швидких професій, освоєнню навичок самостійного життя з дитиною.

067 442 00 02 Інстаграм • Фейсбук

🫶 Вихід є завжди, то ж знайдімо його разом!